Novi Sad
04.06.2012.
09:05 > 09:09
Novosadski domovi zdravlja uskoro će pokrenuti servis za "onlajn" zakazivanje pregleda, rekao je za Radio 021 šef odseka za informatiku Doma zdravlja Novi Sad, Predrag Đorđić.
  • 07.06.2012 06:46
    I u ekonomsko razvijenim zemlama EU gde veliki procenat gradjana koristi internet nema ovakvih zezancija kao kod nas
    Naprotiv, svakom gradjaninu je DOSTUPNO na razne nacine da zakaze pregleg kod lekara

    dali putem telefonskog poziva-direktno zdravstvenu ustanovu u koju zeli da ode

    da li licno,ode do zdravstvene ustanove gde treba da obavi pregled, ako ima zelje za takvo zakazivanje

    a ako kojim slucajem pacijent uzima lekove koji su neohodni a nema vise kod sebe zbog sopstvene zaboravnosti npr. lek za dijabeticare
    antidepresive itd

    tada moze i BEZ zakazivanja da ode kod SVOG lekara kako bi pacijent dobio recept i to uz izuzetnu ljubaznost kako medecinske sestre tako i lekara
    i jos nesto, NEMA participacije pregleda-odlaska kod lekara
    NEMA participacije prilikom podizanja-uzimanja-leka u apotekama
    niti bilo koji vid PLACANJA jer su odvajali za socijalnu zastitu, i kao penzioneri takodje odvajaju za socijalnu zastitu

    takva je zdravstvena politika zemalja EU
    tako je bilo i kod nas sve do pre 20 godina



  • 05.06.2012 10:42
    divno
    prvo su zaposlili 200 operatera u kol centru, a otpustili medicinsko osoblje. Onda nas oni lepo zamajavaju i ispituju šta nam je i kao veliki stručnjaci procenjuju hitnost. Ustvari imaju zadatak da nam nikad ne zakažu. Super će biti sa slanjem poruka. Neće morati niko ni da nas sluša tako da se neće naprezati a zakazaćem takođe "malo sutra". Kad bi neko stvarno hteo da reši problem zaposlio bi dovoljan broj lekara i ne bi nam trebali silni kolovi i sms ovi. I pod hitno lkarima oduzeti kompjutere, jer ni ne gledaju nas pacijente od silnog kuckanja i popunjavanja raznih tabela. Od 20 min provedenih u ordinaciji 18 sediš i čekaš da završe sa aministracijom
  • 05.06.2012 08:37
    @Nsns
    Pa ko je rekao da će zakazivanje telefonom biti ukinuto? Neki inače ni telefon nemaju, pa dolaze tamo pred vrata i zakazuju lično.
  • h1n1

    05.06.2012 08:22
    šta stalno kukate i pljujete
    pusti te ih da to naprave pa ćemo onda da vidimo kako to sve funkcioniše.
  • ZoranNS

    05.06.2012 06:22
    Kritičari svega i svačega
    Cenzar za zakazivanje pregleda telefonom (Cool centar) je uneo reda kod pregleda bolesnika, siiledžije koji su stalno išli preko reda ne poštujući starije i bolesnije sada nemaju šanse ili veoma malo šnase da prave nered u čekaonicama. Pozdravljam i ovu najavljenu novinu, sigurno da će biti period dečijih polesti, ali posle će biti daleko udobnije i zakazivanje. Mada bih bio zadovoljniji da umesto toga imamo više lekova na raspolaganju koje lekar može da nam prepiše kada smo bolesni.
  • nsns

    04.06.2012 20:15
    kupite racunare
    U Domove Zdravlja dolaze uglavnom penzioneri i stariji ljudi, kako su umislili da oni zakazuju preko interneta ??? Mnogi nemaju mobilni telefon... a o internetu da i ne govorim... nazalost mnogi od njih su sami, nemaju ni decu ni unuke koji bi eventalno zakazao pregled ? sta ce mo sa tom nasom populacijom?
  • Ljuska bez kikirikija

    04.06.2012 18:41
    U roku od godinu dana zdravstveni sistem ce se urusiti i raspasti definitivno!
    Bolje o tome vodite racuna i cinjenici da narod tretirate kao stoku a od nasih oara zivite, kako kroz porez tako i kroz mito koji vam je postao redovno primanje
    Sramota
  • Milos

    04.06.2012 18:22
    Bilo bi lepo ... ali ...
    Gde su akcije od Telekoma ? Bando ... lopovska ... Kako su prosli izbori niko ni ne spominje ...
  • 04.06.2012 15:10
    HA
    NA sve strane nova tehnologija a sve se duze ceka i ceka na preglede.Najbze je islo dok se nista nije zakazivalo a sada su meseci u pitanju,ako imate srece. Mozda se neko seti da ubrza stvari ali cisto sumnjam
  • Jovan

    04.06.2012 14:28
    Da , da , kako da ne .
  • Y

    04.06.2012 14:20
    @Anonimus - Pitanje
    Postoji kategorija "prekvalifikacija", odn. - dodatna obuka. Ko od ovih iz "kol centra" ima dovoljno vijuga u glavi i volje, za 7 - 15 dana mogli bi da osvoje novu tehnologiju. Ko nema - napolje, pa neka sa svojom negativnom motivacijom, ili niskim IQ-om, rade u penzionom fondu i prave, recimo, spiskove građana i raspored njihovog pristupa kontejnerima (može po "abecednom redu"), pošto ćemo - većinom - već od jeseni biti zainteresovani za takav dodatni izvor sopstvenoj ishrani.
  • comi

    04.06.2012 12:48
    Anonimuse, nisi obavesten, pre par nedelja smo obavili zakazivanje preko neta u SUPu, danas za sutra
  • Никола

    04.06.2012 12:32
    ЈОЈЈЈЈЈ
    Пошто се тај вид заказивања спроводи мислим Шабац или негде слично већ је се показао као нефункционалан.Овај садашњи је катастрофа јер цео дан проведете телефонирајући(ОДНОСИ СЕ НА ПОЛИКЛИНИКУ НОВИ САД) и каад добијете после 6 сати звања они кажу попуњени термини.ЗАИСТА ДНО ДНА.А ПО НОВОМ ЋЕ БИТИ КАДА ПОШАЉЕТЕ ЗАХТЕВ ЗА ПРЕГЛЕД МОАРТЕ ДА НАПИШЕТЕ ЗАШТО ХОЋЕТЕ КОД ДОКТОРА И СЛ.ГЛУПОСТИ ПА ЋЕ ОПЕТ НЕКО ТАМО НЕПИСМЕН ДА ОДЛУЧИ ТРЕБА ЛИ ВАМА ЛЕКАР ИЛИ НЕ.УЖАС
  • Jovan

    04.06.2012 12:23
    Nemojte preko interneta! Pa ni preko telefona ne funkcionise kako treba zakazivanje, a kamoli preko interneta!
  • 04.06.2012 11:42
    Pitanje
    A da li ce ovi radnici(ce)na kol centru dobiti otkaz kao nepotrebne ili ce se primiti jos 10 novih a od efikasnosti nista?
  • Tja

    04.06.2012 11:28
    Dakle, posto to moze da funkcionise preko neta, zasto ne bi mogli i da izaberu svog lekara preko istog i zakazu dolazak ukoliko je potrebno doci i njakati se sa administracijom, potpisati.
  • Baba Roga

    04.06.2012 11:17
    eto meni posla
    s obzirom da se uvodi novi sistem zakazivanja putem interneta dajem sledeći oglas "Ukoliko imate problema sa disanjem, lupanjem srca, lumbagom ili samo želite da se ispričate sa komšinicom u prijatnom okruženju Doma zadravlja Novi Sad, obratite se meni! Zakazujem preglede u ime starijih sugradjana u Domu zdravlja Novi Sad. Cena po dogovoru"!
  • 04.06.2012 10:02
    Mislim da je onaj prastari sistem bio daleko bolji. Dodjes ranom zorom u dom zdravlja i pola dana presedis u cekaonici dok ne dodjes na red, ali si ipak toga dana bio pregledan. Od kako su uveli zakazivanje prekoo telefona stignes da ozdravis za tih deset dana za kada ti zakazu pregled a mogu misliti kako ce biti sada preko interneta. Ima za jedan sat da budu popunjeni svi termini za narednih mesec dana, kao u SUP-u za pasose i licne karte. Onda ce biti i onih koji da bi se gardirali zvace i telefonom, slati SMS i jos termin rezervisati preko interneta.
  • Kund M.

    04.06.2012 09:52
    gore zdravstvo gora i srbija
    Po starom sistemu sam mogao isti dan da odem i obavim sav posao, bez zakazivanja, bez komplikacija i bez toga da mi se lekar boji da mi napise recept ili uput. Mozda je za drzavu ovakav sistem zdravstva bolji ali za mene kao pacijenta ovo je korak UNAZAD. Mi nismo Britanija ili Francuska i zato je nama potreban Srpski sistem sistem u zdravstvu, prilagodjen nasoj situaciji a ne Briselu ili Berlinu. Ovi nasi "reformatori" nisu nista nego losi prepisivaci, ubise nas nacisto.
  • M

    04.06.2012 09:52
    Skeptik
    Super,ako počnu sada sa ovim,možda sistem profunkcioniše za deset do petnaest godina. Vidim kako call (ili kol) centar funcioniše. lepo je to što su svi sprmni da prihvate ideju,ali nažalost realizacija je kod nas uvek pogrešna (čipovane lične karte,nove tablice,kol centri itd...),na kraju se sve svodi na čekanje u redu do sudnjega dana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna